lørdag 8. august 2009

Hold denne "dritten" unna Europa

HENRIKS SYN: Peter Kovacs er en ungarsk leiesoldat. Men Dag Eiliv Fagermo skal sette standarden for hvilket fair-play nivå Odd skal ligge på.
De fleste synes Peter Kovacs var unfair da han scoret på Brann da Håkon Opdal ble skadet og ga Odd 2-0..
Det er det selvsagt lett å være enig i, men det betyr ingenting. Peter Kovacs er en ungarsk leiesoldat som farter jorden rundt etter et fysisk levebrød for sine hundre kilo og om han scorer mål for Odd eller torturerer fanger i et fengsel et sted betyr lite. Dersom du har en psyke som gjør at du kan trille en ball i mål mens motstanderens keeper ligger og vrir seg i smerte, kan du også slukke sigaretter på folks underarmer.
Slike spillere har mange lag. Vi skal ikke lede oss selv til å tro at de ikke finnes en eller to spillere i Brann som ville gjort det samme.
Det som er mye verre er Odd-trener Dag-Eiliv Fagermos hysteriske jubel etter scoringen og hvor han skaper sin egen virkelighet der han sier det var fair kamp om ballen. Det forteller at unfair play er et varemerke ved Skien-klubben og at det bifalles fra øverste hold
Det er så unødvendig. Odd har i sine beste stunder spilt noe av den mest underholdende fotballen i Tippeligaen,
Men det sier seg selv at selv ikke en mor kan elske slike gutter som scorer mens motstanderne ligger nede alvorlig skadet. Kovacs viste at han ville gjort det samme om Opdal hadde fått hjerteinfarkt. Han ville ikke tenkt seg om to ganger. Og det er usmakelig for alle som elsker den sportslige delen av fotballen. Er han dopingtestet ofte? Det burde han være.

Selve kampen ble merkelig idet det går an å hevde at den kunne vippet begge veier. Men det er under forutsetning av at Brann setter sitt straffespark og at begge lag eier like mye sportslig folkeskikk. Slik det var nå ble kampen i realiteten avgjort med noe som ligger veldig tett opp til juks.

For meg er et av sesongens kommende høydepunkter når Odd og Fagermo går på trynet, aller helst i smifinalen slik at vi slipper å sende denne dritten ut i Europa som tapende cupfinalist.
I serien kan Brann ennå holde dem unna den viktige tredjeplassen og det bør nå være sesongens overordentlige mål for bergenserne.

Dette er Henrik Færevågs kommentar etter Odd - Brann 5-1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar